INSPIRERA

Stryp rastlösheten för en stund.. och låt kreativiteten gå lös.

Hallonbröst. 04 januari 2011

Filed under: Uncategorized — Camilla @ 19:31

Botten ( en variant av Kladdkaka )

Ingredienser:
200 gr smör
200 gr mörk blockchoklad, samt 100 gr vit choklad
4 ägg
160 gr strösocker
180 gr vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

To do:

Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt. (Använd med fördel elvisp.)

Smält chokladen genom vattenbad.

Blanda i smöret i chokladen så att den också smälter. Ta bort blandningen från värmen!

Blanda i bakpulver, salt och vetemjöl i ägg och sockerblandningen.

Vänd därefter försiktigt i den smälta chokladen och smöret.

Häll upp smeten i stadiga muffinsformar. Fyll dem till hälften.

Grädda mitt i ugnen på 200 grader. Grädda ca 10-15 minuter. Kakorna ska vara kladdiga i mitten när du tar ut dem.

Låt svalna under duk på galler.

 

Glasyr/Topping

Ingredienser:

3 dl grädde
 3  msk socker
 3 tsk vaniljsocker
 2 dl hallon pureé (mixa 500 gr hallon med 3 dl florsocker till en pureé, sila bort kärnorna)

To do:

Ställ in ovispad grädde och socker i en skål i kylen (minst 30 minuter).

Gör i ordning hallon purén under tiden.

Vispa grädden med sockret och vaniljsockret.

Rör försiktigt i hallonpurén i blandningen.

Låt frostingen stå kallt i ca 30 minuter.

Bre sedan på ett tjockt lager på de svala chokladkakorna.

Dekorera med jordgubbsströssel och geléhallon.

 

Lämna en kommentar